Historie

TV Breekpunt is in 1993 opgericht door de bewonersorganisatie Regentes-Valkenbosch (REVA), en heeft de afgelopen jaren een bijzondere positie verworven in de buurt. Het park is een stadsoase in een druk gedeelte van Den Haag. Het is er groen, rustig en veilig. Mensen kunnen hier gebruik maken van vijf all weather tennisbanen. Er wordt het hele jaar door buiten gespeeld.

Buurtvereniging

Breekpunt is een echte afspiegeling van de wijk. Het is een laagdrempelige vereniging: iedereen is welkom, ook mensen met een laag inkomen kunnen met de Ooievaarspas korting krijgen op het lidmaatschap.

Breekpunt is een tennisvereniging voor jong en oud. Veel jeugd uit de buurt maakt bij Breekpunt kennis met de tennissport, er wordt hiervoor ook samengewerkt met de scholen uit de buurt.

Het SeniorenFit project zorgt voor veel activiteiten in de ochtend op het park, terwijl de jeugdlessen elke middag worden gegeven na 15 uur. En in de avonduren worden de lessen aan volwassenen van alle niveaus gegeven. Daarnaast zijn er uiteraard altijd banen beschikbaar voor vrij spelen.

Veel leden spelen fanatiek mee in zowel de voorjaars- als de najaarscompetitie van de KNLTB. Nieuwe leden kunnen snel kennismaken met tennismaatjes tijdens de laddercompetitie, interne toernooitjes en tijdens de lessen. Wekelijks is er een toss, op zondag 15:00uur.

De vereniging kent een aantal commissies waar de leden al hun energie en creativiteit in kwijt kunnen v.w.b. het organiseren van activiteiten, toernooien, de jeugdactiviteiten, de competitie, sponsor werving, parkonderhoud en alle andere denkbare onderdelen van een bruisende vereniging. De vereniging wordt door de leden en de vrijwilligers gemaakt tot wat hij is. Inzet van leden en vrijwilligers is daarom van groot belang voor de vereniging.