Historie

Meer dan 25 jaar

TV Breekpunt is in 1993 opgericht door de bewonersorganisatie Regentes- Valkenbosch (REVA), en heeft de afgelopen jaren een bijzondere positie verworven in de buurt. Het park is een stadsoase in een druk gedeelte van Den Haag. Het is er groen, rustig en veilig. Mensen kunnen hier gebruik maken van vijf all weather tennisbanen. Er wordt het hele jaar door buiten gespeeld.

Buurtvereniging

Breekpunt is een echte afspiegeling van de wijk. De leeftijd van het grootste deel van onze leden is tussen 25 en 45 jaar, dat is uniek voor een tennisvereniging. Het is bovendien een laagdrempelige vereniging: iedereen is welkom, ook mensen met een laag inkomen kunnen met de Ooievaarspas korting krijgen op het lidmaatschap. Het totale ledenaantal ligt zo rond de 350.

Breekpunt is een tennisvereniging met de focus op de jeugd. Veel jeugd uit de buurt maakt bij Breekpunt kennis met de tennissport, er wordt hiervoor ook samengewerkt met de scholen uit de buurt.

Het SeniorenFit project zorgt voor veel activiteiten in de ochtend op het park, terwijl de jeugdlessen elke middag worden gegeven na 15 uur. En in de avonduren worden de lessen aan volwassenen van alle niveaus gegeven. Daarnaast zijn er uiteraard altijd banen beschikbaar voor vrij spelen.

De volwassenen spelen fanatiek mee in zowel de voorjaars- als de najaarscompetitie van de KNLTB. Nieuwe leden kunnen snel kennismaken met tennismaatjes tijdens de laddercompetitie, interne toernooitjes en tijdens de lessen.

De vereniging kent een aantal commissies waar de leden al hun energie en creativiteit in kwijt kunnen v.w.b. het organiseren van activiteiten, toernooien, de jeugdactiviteiten, de competitie, sponsor werving, parkonderhoud en alle andere denkbare onderdelen van een bruisende vereniging. De vereniging wordt door de leden en de vrijwilligers gemaakt tot wat hij is. Inzet van leden en vrijwilligers is daarom van groot belang voor de vereniging.

TV Breekpunt is in 1993 opgericht door de bewonersorganisatie Regentes Valkenbosch (REVA), en heeft de afgelopen jaren een bijzondere positie verworven in de buurt. Het park is een stadsoase in een druk gedeelte van Den Haag. Het is er groen, rustig en veilig. Mensen kunnen hier gebruik maken van vijf nieuw aangelegde all weather tennisbanen en kinderen kunnen spelen in en op het park. TV Breekpunt is naast tennisvereniging ook een Buurthuis van de Toekomst.