Clubladder gaat weer van start

Wanneer de competitie en toernooien weer van start gaan weten we nog niet. Maar de KNLTB heeft laten weten dat het voortaan mogelijk is om vriendschappelijke wedstrijden te spelen op de eigen vereniging. De Breekpunt clubladder was vorig jaar een groot succes en een leuke manier om tegen oude bekenden én nieuwe gezichten te spelen. Tijdens de ladder speel je elke 2 weken een wedstrijd tegen een andere breekpunter (vaker of minder vaak kan ook, dit geef je zelf aan in de app).
Ook kun je je opgeven voor de dubbel clubladder. Je speelt in duo’s (alle man/vrouw combinaties zijn toegestaan). Voor het aanmelden van je dubbelpartner heb je zijn of haar emailadres nodig. Je kan ook individueel aanmelden, als iemand anders zich aanmeldt zonder partner kan je deze later nog zelf benaderen (je wordt dus niet automatisch ingedeeld!). Het is mogelijk om per speelronde in te stromen en van partner te wisselen. Wijzig dit dan wel vóór het begin van een nieuwe speelronde in de app.
Door de vele aanmeldingen voor de Clubladder en door het vele vrijspelen is het belangrijk dat we er samen voor zorgen dat we de baanbezetting zo goed mogelijk spreiden. Plan daarom de wedstrijden voor de Dubbel Clubladder zoveel mogelijk op zaterdag of zondag einde middag/avond (vanaf 16.00). Ook vragen we jullie om je per ladder voor maximaal 1 wedstrijd per 2 weken aan te melden. Op deze manier spreiden we samen de baanbezetting zo goed mogelijk over de week. Als de competitie in juni doorgaat worden de ladder en toss in die periode tijdelijk stopgezet.
Speel je ook mee? Download de gratis app ‘clubladder’ van sportconnexions op je smartphone (android en iphone) en selecteer T.V. Breekpunt.
Of meld je aan via de site: https://www.sportconnexions.com/nl/tennisladder/tvbreekpunt
 • De eerste speelronde start op maandag 3 mei as. Dus meld je aan vóór 3 mei als je aan de eerste ronde mee wil doen.
 • Deed je vorig jaar zomer mee aan de clubladder? Dan hoef je in principe niks te doen en sta je nog steeds aangemeld. Check dit nog wel even in de clubladder app!
 • Kies per ladder voor maximaal 1 wedstrijd per 2 weken, anders past het niet op de baan.
 • Wil je niet meer meedoen? Selecteer dan in de clubladder-app bij instellingen “stoppen”.
Vanzelfsprekend blijft het ook bij de clubladder van groot belang om alle maatregelen die door de club zijn opgesteld t.a.v. corona te blijven volgen.
En let op: spelen kan alleen als je óók een baan hebt gereserveerd via de KNLTB Clubapp.
Mocht je niet meteen kunnen meedoen: je kan je altijd nog voor een latere speelronde aanmelden.

Hoe werkt de clubladder precies?
Op 3 mei krijg je een mail met daarin je eerste tegenstander. De eerstgenoemde speler neemt contact op met zijn/haar tegenstander voor het inplannen van de wedstrijd en reserveert een baan in de KNLTB club-app. Kijk dus ook altijd of er een baan beschikbaar is op het door jullie gewenste tijdstip!
 • Elke 2 weken is er een nieuwe speelronde en regelt de clubladder een nieuwe wedstrijd voor je. Je wordt ingedeeld op jouw speelniveau waarbij dames en heren ook gemengd kunnen worden. Dames kunnen daarbij ongeveer tegen heren van één niveau lager ingedeeld (dus dame niveau 7 tegen een heer van niveau 8). Probeer daarom bij je inschrijving een realistische rating door te geven om leuke wedstrijden te krijgen in de eerste rondes.
 • Je speelt een wedstrijd van 45 minuten obv het gewonnen aantal games (bv 5-4, 4-4, 10-0 etc, een gelijkspel is dus ook mogelijk!). Zorg dat de uitslag van de wedstrijd is ingevoerd voor het einde van de speelronde.
 • Je wisselt van plek op de clubladder als je wint van iemand die hoger staat.
 • De clubladder loopt in principe t/m eind augustus 2021 en tijdens een eventuele zomercompetitie wordt de clubladder tijdelijk stopgezet. Voor de winnaars bij de dames en heren (boven én onder niveau 8) die minimaal 5 wedstrijden hebben gespeeld zorgen we voor een leuke prijs.
 • Wil je één of meerdere rondes niet spelen? Ga dan naar instellingen -> rondes overslaan. En selecteer de rondes / periodes die je wil overslaan.
 • Ook het aantal notificaties kan je aan/uitzetten in de app via instellingen -> email instellingen. TIP: zet hier de notificatie “nieuwe spelers” uit als je geen notificatie wil van elke nieuwe deelnemer aan de clubladder.
 • Een uitgebreide beschrijving vind je hier. Ervaar je na het lezen van de beschrijving toch (technische) problemen met het gebruik van de app of bv het invoeren van uitslagen? Neem dat in eerste instantie contact op met sportconnexions via de “contact” button in de app / op de site site.
Namens de toernooicommissie wensen we jullie alvast veel tennisplezier!